Opleiding & bemiddeling vóór hoogbegaafde jongeren

Rezchool opent haar deuren!

Week van de Hoogbegaafdheid

9 t/m 17 maart is de Week van de Hoogbegaafdheid. Het Haarlemse Rezchool biedt ruimte aan hoogbegaafde jongeren om contact te leggen en te bespreken of ze zich willen ontwikkelen in de IT sector!

Zo’n 2 procent van de Nederlandse bevolking is hoogbegaafd, dat zijn 3200 mensen in Haarlem. Scoor je op een intelligentieonderzoek een IQ-score hoger dan 130, dan geld je in de regel als hoogintelligent.

De middelbare school afronden en een vervolgopleiding doen is niet voor elke hoogbegaafde een haalbare kaart. Yessica van Roozendaal organisator van het initiatief: "Vaak wordt gedacht dat hoogbegaafde jongeren alles kunnen." "Maar het blijven gewoon jongeren. Ze hebben ook hun persoonlijke redenen of achtergrondsituatie waardoor ze niet doorstromen in het schoolsysteem. Het kan ook zijn dat ze soms weinig uitgedaagd zijn in de klas, ze gaan bijvoorbeeld ongewenst gedrag vertonen of onderpresteren.”

Rezchool is gespecialiseerd in het bieden van persoonlijke begeleiding en opleiding in webdevelopment. Zij weten hoe het is zonder formele opleiding te starten en helpen jongeren op weg naar een mooie carrière in het veelgevraagde webdevelopment. Ze krijgen van Rezchool crash courses op de gebieden waar ze over moeten leren om aan de slag te kunnen gaan. Eenmaal aan het werk is het ook makkelijk om over te stappen op andere programmeertalen en technieken.

De begeleiding is persoonlijk en hoogbegaafde jongeren krijgen een op maat gemaakt traject waarbinnen ze begeleid worden naar een betaalde baan. Rezchool werkt samen met meerdere werkgevers binnen Nederland. Meld je bij Rezchool, Nieuwe Gracht 49 te Haarlem, voor een intake gesprek via: www.rezchool.nl/contact