Opleiding & bemiddeling vóór hoogbegaafde jongeren

Hoogbegaafdheid en autonomie

De meeste mensen hebben een behoefte aan een autonoom leven. Vrijheid binnen familieverbanden, vrijheid op het werk, financiele vrijheid. Vrijheid om te worden wie we werkelijk zijn geeft de ervaring van autonomie.

Vaak wordt aangegeven dat hoogbegaafden nog meer behoefte aan autonomie. Rezchool weet hoe belangrijk het is om autodidact te zijn. Je bent voornamelijk zelfstandig aan het leren. Je krijgt van ons crash courses op de gebieden waar jij nog over moet leren om aan de slag te kunnen gaan.

Zelfbeschikking

Rezchool kan op verschillende vlakken bijdragen aan jouw optimale functioneren en groei als persoon. We bieden je een autonome leerweg. We vragen van je resultaten in haalbare tussentijdse doelen die resulteren in beheersing van het programmeren in al zijn facetten.

Je verbetert bij ons in verschillende competenties. Ondernemen, organiseren, presteren, analyseren, faciliteren, veerkracht en vertrouwen. We bieden een omgeving met mensen met veelal dezelfde achtergrond. Werken in de IT zonder opleiding? Wij kennen de weg!

Motivatie

Intrinsieke motivatie en extrinsieke motivatie zijn nauw verbonden met het begrip van autonomie. Door beloning en bestraffing kan de intrinsieke motivatie verdrongen worden en een gevoel van verlies aan autonomie opleveren.

Geen goede of slechte cijfers bij Rezchool. Wel alle ruimte om op jouw snelheid en manier te leren en gewoon een goed eindresultaat te halen. Rezchool geeft jou alle tools om uiteindelijk zelf met mooie oplossingen te komen voor de problemen die werk-/ opdrachtgevers jou gaan aanreiken!